Shakespearův svět - Bejblík, Alois: 1926-1990; Novotný, Miloslav (Praha Mladá fronta, 1979)
Studie, jež poprvé spojuje v celek výklad o Shakespearově makrosvětě a mikrosvětě, klade důraz na interpretaci dobových dokumentů. Rozkrývá smysl dramatikova a básníkova díla v jeho dobových podmínkách, v prostředí, z něhož vyrůstalo, a uvádí do problematiky a nutí k samostatnému domýšlení.
Keywords: biografie; Shakespeare, William (anglický spisovateľ, dramatik a básnik, 23.4.1564 Stratford-upon-Avon-23.4.1616 Stratford-upon-Avon); osobnosti divadelné; divadelné hry; hry divadelné; r. 1600; Bejblík, Alois (český prekladateľ, anglista, literárny historik, 2.1.1926 Praha-23.6.1990 Praha); próza; Londýn (Anglicko); česká literatúra - texty; Londýn (Anglicko)