Nostradamus 3. zv.: Zatratenie : (Magus, Il romanzo di Nostradamus) - Evangelisti, Valerio: 1952- 1952- (Slovart, 2004)
Nostradamus dosiahol vrchol svojej karéry. Žije so svojou rodinou v Salone, píše proroctvá a je známym astrológom, ktorého uznávajú aj na dvore kráľovnej Kataríny Medicejskej... Na prvý pohľad sa zdá, že ho nič nemôže ohroziť. Opak je však pravdou. Na obzore sa objavuje nový nepriateľ, rovnako silný ako predtým španielsky mních Diego Domingo Molinas alebo vojvodkyňa Katarína Cybo-Varano. Je ním ambiciózny člen novovzniknutého mníšskeho rádu jezuitov otec Michaelis. Nostradamus nachádza silnú podporu vo svojej rodine. Mučí ho choroba, ktorá mu sťažuje pohyb a znepríjemňuje mu posledné roky života.