Nostradamus 3. zv.: Zatratenie (Magus, Il romanzo di Nostradamus) - Evangelisti, Valerio: 1952- 1952-; Čech, Branislav (Bratislava Slovart, 2004)
Nostradamus dosiahol vrchol svojej karéry. Žije so svojou rodinou v Salone, píše proroctvá a je známym astrológom, ktorého uznávajú aj na dvore kráľovnej Kataríny Medicejskej... Na prvý pohľad sa zdá, že ho nič nemôže ohroziť. Opak je však pravdou. Na obzore sa objavuje nový nepriateľ, rovnako silný ako predtým španielsky mních Diego Domingo Molinas alebo vojvodkyňa Katarína Cybo-Varano. Je ním ambiciózny člen novovzniknutého mníšskeho rádu jezuitov otec Michaelis. Nostradamus nachádza silnú podporu vo svojej rodine. Mučí ho choroba, ktorá mu sťažuje pohyb a znepríjemňuje mu posledné roky života.
Nostradamus dosahuje schopnosti mága, človeka, ktorý vidí za hranice času a historických udalostí. Zomiera a odchádza do Abrasaxu, kde jeho duša naveky žije nezávisle od všetkých pozemských princípova zákonov.
Bibliografia.
Bibliogr.
Keywords: 1503-1566 -- Evangelisti, Valerio (taliansky politológ, spisovateľ science fiction, fantasy a historických románov hororu. * 20.06.1952 Bologni, Taliansko -); 1503-1566 -- Nostradamus, vlastným menom Michel de Notredame (francúzsky lekár, astrológ. * 24.12.1503 Saint-Rémy-de-Provence, Francúzsko - 12.07.1566 Salon-de-Provence, Francúzsko); biografické romány; životopisné romány; historické romány; próza; talianská literatúra - texty