Dalí a ja: (Ne)skutočný príbeh : (Dalí a I: The Surreal Story) - Lauryssens, Stan: 1946- (Fragment, 2008)
Belgický obchodník s umením Stan Lauryssens zarobil milióny na modernom umení. Pritom predával len diela jediného umelca: španielskeho surrealistického maliara Salvadora Dalího. Bizarné maliarove diela boli zaujímavé pre novozbohatlíkov, investorov a obchodníkov, ktorí tak prepierali špinavé peniaze. Stanovi to neprekážalo. Práce, ktoré predával, získaval z pochybných zdrojov. Veľmi rýchlo však zistil, že tým najpochybnejším a najtienistejším zdrojom bol práve sám Dalí. Posadnutosť všemocným dolárom dohnala maliara k tomu, že sa zapojil do falšovania vlastných diel. Čím dlhšie Lauryssens Dalího predával, tým viac spoznával umelcove vnútorné inšpirácie, jeho extravagantný životný štýl. Napokon sa rozhodol Dalího bizarný životný príbeh priblížiť všetkým fanúšikom španielskeho surrealistického génia cez optiku vlastnej autobiografie.