Komédia omylov : (The Comedy od Errors) - Shakespeare, William: 1564-1616 (Divadelná tvorba, 1975)
Fraška o dvoch súrodeneckých dvojiciach ľ identických dvojčatách ľ ponúka nielen vervu, tempo a neodolateľnú zábavu, ale i dômyselnú hru s protikladmi a paradoxami, ktorú Shakespeare vždy skvele ovládal. V Komédii omylov rozvinul aj brilantnú úvahu o vzťahoch muža a ženy, o význame ich lásky, úcty a vzájemnom prelínaní ich bytostí. Veľa vypovedá aj o zdaní a skutočnosti, o ilúzii a realite, o tom, čo sa zdá byť a čo skutočne je. "Sme skutočne tým, čím si myslíme, že sme? A myslia si ostatní, že sme tým, čím si myslíme, že sme? A keď si to myslia, sme tým, čo si myslia oni, alebo tým, čo si myslíme my Ide tu o zámenu Antifolov a dromiov a z nej vyplývajúce omyly, ktoré majú svoje opodstatnenie. Text je rozdelený na 5 dejstiev zložených z 1-4 obrazov.