Večer trojkráľový alebo Čokoľvek chcete : (Twekfth Night, or What you will) - Shakespeare, William: 1564-1616 1564-1616 (Divadelná tvorba, 1980)
Táto komédia bola za autorovho života súčasťou bujarých sviatkov, keď sa ženy preobliekali za mužov a muži sa stávali smiešnymi šašami, oslavovala sa plodnosť a slnovrat, zvyčajný poriadok a pravidlá správania prestali na niekoľko dní platiť, aby sa napokon ľ v živote i v divadle - vrátili do starých koľají harmónie a zabehaných poriadkov. Aj Trojkráľový večer je takým karnevalovým vybočením zo všednosti.V slávnej Shakespearovej komédii Trojkráľový večer zamieňajú sa dvojčatá Viola a Sebastián, Viola je navyše preoblečená väčšinou za muža a volá sa Cesario - a to všetko len preto, aby na konci vyšla najavo pravda a prišla si na svoje čistá láska.