Hemingway : (Cheminguej) - Gribanov, Boris Timofejevič: 1920-2005 (Postavy a osudy, 1973)
Boris Gribanov, znalec i láskyplný obdivovateľ veľkého talentu, prevyšuje doterajšie knihy o Hemingwayovi predovšetkým ambíciou byť do krajnosti pravdivý a kompletný. Život a dielo spisovateľovo mu splývajú do osudovej jednoty, vytvárajú heroickú drámu, tragický príbeh krutej cesty poznania ideálu a jeho naplnenia. Pre Gribanova je príznačné úsilie verne a nefalšovane, precíznou metódou životopisného žánru zobraziť vonkajšiu dobrodružnosť a vnútornú konfliktnosť, mučivosť jedného nepriemerného, geniálneho života.