Smrt odpoledne : (Death in the Afternoon) - Hemingway, Ernest: 1899-1961 (Spisy Ernesta Hemingwaye, 1981)
Pútavé rozprávanie o býčích zápasoch, vzniknuté r 1933 a považované kritikou tiež za denník diváka či dokumentovanou reportáž, obsahuje rad faktografie s autorovým komentármi a slovníček výrazov používaných pri Corrida. Kniha vznikla z autorovho zaujatie pre tauromachii a snaží sa túto podívanou objasniť a priblížiť.