Snehy Kilimandžára: Starec a more a iné novely : (The Short Stories of Ernest Hemingway) - Hemingway, Ernest: 1899-1961 (Čítanie študujúcej mládeže, 1970)
Román amerického autora, ktorý bol známy hlbokým vzťahom k prírode, safari, poľovačkám a dobrodružným výpravám. Keď mal 10 rokov, zúčastnil sa safari v Afrike, kde si ho pod svoje krídla vzal Theodore Roosevelt. Práve tieto skúsenosti zo safari opísal v tejto svojej knihe...