Čo si hračky rozprávali - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919- (Mladé letá, 1986)
Dievčatko Marinka práve nie je doma. Hračkám je smutno a aby čakanie na Marinku nebolo také dlhé, každá hračka rozpovie, aké dobrodružstvo s dievčatkom zažila.