Čo si hračky rozprávali - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Zmatlíková, Helena: 1923-2005; Danková, Marianna (Bratislava Mladé letá, 1986)
Dievčatko Marinka práve nie je doma. Hračkám je smutno a aby čakanie na Marinku nebolo také dlhé, každá hračka rozpovie, aké dobrodružstvo s dievčatkom zažila.
Mimo edície. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Ďuríčková, Mária, vlast. m. Mária Masaryková, rod. Piecková (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež. Okrem vlastnej tvorby sa venovala tiež zostavovaním zborníkov a výberov, v ktorých často siahala po ľudových námetoch a ľudovej slovesnosti. Taktiež sa venovala prekladom z ruštiny, češtiny a nemčiny. * 29.09.1919 Zvolenská Slatina, Slovensko - 15.03.2004 Bratislava, Slovensko); rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; hračky; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Zmatlíková, Helena, rodená Wehrbergerová (česká maliarka a ilustrátorka. Ilustrovala približne 250 knižiek, hlavne pre deti. * 19.11.1923 Praha, Česko - 04.04.2005 Praha, Česko); pre čitateľov od 6 rokov