Jahniatko v batohu - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Nesselman, Ladislav: 1927-1987; Máriássy, Ondrej: 1929-2003 (Bratislava Mladé letá, 1984)
Krátke príbehy o zvieratkách pre najmenších doplnené farebnými ilustráciami.
Pre deti od 3 rokov.
Keywords: Ďuríčková, Mária, vlast. m. Mária Masaryková, rod. Piecková (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež. Okrem vlastnej tvorby sa venovala tiež zostavovaním zborníkov a výberov, v ktorých často siahala po ľudových námetoch a ľudovej slovesnosti. Taktiež sa venovala prekladom z ruštiny, češtiny a nemčiny. * 29.09.1919 Zvolenská Slatina, Slovensko - 15.03.2004 Bratislava, Slovensko); rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Nesselman, Ladislav (slovenský výtvarný redaktor, ilustrátor. * 12.07.1927 v Zlatých Moravciach, Slovensko - 11.03.1987 v Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 3 rokov