Manifest komunistickej strany : (Manifest der Kommunistischen Partei) - Marx, Karol: 1818-1883; Engels, Friedrich: 1820-1895 (Pravda, 1949)
Manifest komunistickej strany je písaný ako základný programový dokument vedeckého komunizmu. Karol Marx a Fridrich Engels ho napísali ako program Zväzu komunistov. Publikácia obsahuje predslovy k jeho rôznym vydaniam. Nemecký názov knihy: Manifest der Kommunistischen Partei.