Dialogy o kráse: Ión. Hippias větší. Faidros - Platón: 428-347 pred Kr (Odeon, 1979)
Tri Platónove dialógy (Ion, Hippias väčší a Faidros), z ktorých prvé dva pochádzajú z Platónova mladosti a tretí z neskoršieho obdobia, spája úsilie definovať podstatu krásna. Platón sa v nich pokúša určiť zhody a rozdiely medzi umením a filozofiou, vyložiť podstatu umeleckej tvorby a stanoviť pravidlá rečníckeho umenia.