Záhady dejín - Brožík, Vladimír: 1930-2008; Rosmány, Karol: 1937- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo Bratislava, 1973)
Kam smeruje historické dianie. Záhada prvá, Kto je človek a ďaľších šesať záhad.
Záver.
Keywords: spoločenské vedy; dejiny sociológie; dejiny ľudstva; sociológia; spoločnosť; Brožík, Vladimír (bol český doktorom filozofických vied, profesor estetiky. Prednášal axiologii a základe výskumu sa venoval predovšetkým problematike estetických a umeleckých hodnôt. * 03.12.1930 Přešín, Česko - 09.07.2008 Myjava, Česko); Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -); človek; filozofická teória