Základy marxisticko-leninské filozofie : (Osnovy marksistsko-leninskoj filosofii) - Arefejev, G.C; Butěnko, A.P; Zotov, A.F (Svoboda, 1974)
Učebnica sa usiluje spolu s vysvetlením základných otázok marxisticko-leninskej filozofie, spolu s pozitívnym výkladom jej najdôležitejších ideí analyzovať a podrobovať kritike princípy a poučky buržoaázneho filozofického myslenia. Bojovný materializmus, revolučná dialektika sú najvyššou formou objektivity a vedeckosti vo filozofii. Preto boj proti idealistickej filozofii, proti tendencii filozofických revizionistov stierať presné hranice medzi materializmom a idealizmom vo filozofii a sociológii, medzi komunistickou a buržoáznou ideológiou, je pre nás súčasne bojom o vedu, o vedeckú filozofiu.