Zanovitá vdova : (The Reluctant Widow) - Heyer, Georgette: 1902-1974 (Ikar, 2007)
Keď Elinor Rochdalová omylom nastúpi do pristaveného koča, netuší, že táto nepozornosť načisto zmení jej život. Namiesto guvernantky koč totiž čakal na manželku na inzerát pre Eustaca Cheviota. Bitka v hostinci, pri ktorej je Eustac smrteľne zranený, zapríčiní, že sa Elinor nad mladíkom zľutuje a stane sa jeho ženou. Tu sa však Elinorin príbeh iba začína. Pred polnocou nevesta a ráno vdova sa zapletie do špionážnej aféry a osídiel novej lásky.