Základy marxisticko-leninskej filozofie : (Osnovy marksistsko-leninskoj filosofii) - Konstantinov, F.V; Bogomolov, Aleksej Sergejevič: 1927-1983; Gak, G.M (Pravda, 1977)
Učebnica sa usiluje spolu s vysvetlením základných otázok marxisticko-leninskej filozofie, spolu s pozitívnym výkladom jej najdôležitejších ideí analyzovať a podrobovať kritike princípy a poučky buržoaázneho filozofického myslenia. Bojovný materializmus, revolučná dialektika sú najvyššou formou objektivity a vedeckosti vo filozofii. Preto boj proti idealistickej filozofii, proti tendencii filozofických revizionistov stierať presné hranice medzi materializmom a idealizmom vo filozofii a sociológii, medzi komunistickou a buržoáznou ideológiou, je pre nás súčasne bojom o vedu, o vedeckú filozofiu.