Marxisticko-leninská filozofia: Učebnica pre vyšší stupeň straníckeho vzdelávania - Brychnáč, Vlastimil; Čechák, Vladimír: 1939-; Rezek, Jan (Pravda, 1978)
Marxisticko-leninská filozofia ako filozofia revolučnej prestavby sveta je organicky spätá s medzinárodným robotníckym hnutím, s praxou komunistických strán a s praktickou výstavbou socializmu.