Marxisticko-leninská filozofia: Učebnica pre vyšší stupeň straníckeho vzdelávania - Brychnáč, Vlastimil; Čechák, Vladimír: 1939-; Rezek, Jan; Gallo, Ján: 1922-2008; Košková, Klára; Szászová, Helena (Bratislava Pravda, 1978)
Marxisticko-leninská filozofia ako filozofia revolučnej prestavby sveta je organicky spätá s medzinárodným robotníckym hnutím, s praxou komunistických strán a s praktickou výstavbou socializmu.
Záver.
Keywords: spoločenské vedy; filozofia; marxisticko-leninská filozofia; Čechák, Vladimír (český profesor filozofie a všeobecnej metodológie. * 21.03.1939 Olomouc, Česko -); filozofia marxisticko-leninská; učebnice filozofické; Gallo, Ján (slovenský učiteľ a pedagóg, zveľaďovateľ kultúry Gemera a Novohradu. Napísal množstvo odborných článkov a publikácií. * 03.07.1922 Chyžné, Slovensko - 12.12.2008 Prešov, Slovensko)