Sprisahanie : (Zagovor) - Jeriomin, Jurij (Auróra, 1982)
Jurij Jeriomin vo svojej práci napísanej publicistickým štýlom rozoberá sociologicko-filozofické otázky týkajúce sa existencie dnešnej mladej generácie a jej postavenia v spoločnosti. Ide predovšetkým o konfrontáciu pohľadu marxistickej filozofie a rôznych buržoáznych teórií, ktoré sa vydávajú za vedecké. Cieľom autora je odhaliť, čo sa v skutočnosti skrýva za navonok neutrálnym slovom juventológia, tejto módnej disciplíny, ktorej sa na Západe venujú jednotliví bádatelia ako aj celé vedecké inštitúcie.