Sprisahanie (Zagovor) - Jeriomin, Jurij; Neman, Miroslav; Leščinský, Dušan (Bratislava Smena S.l. SÚV SZM v Bratislave [vyd.], 1982)
Jurij Jeriomin vo svojej práci napísanej publicistickým štýlom rozoberá sociologicko-filozofické otázky týkajúce sa existencie dnešnej mladej generácie a jej postavenia v spoločnosti. Ide predovšetkým o konfrontáciu pohľadu marxistickej filozofie a rôznych buržoáznych teórií, ktoré sa vydávajú za vedecké. Cieľom autora je odhaliť, čo sa v skutočnosti skrýva za navonok neutrálnym slovom juventológia, tejto módnej disciplíny, ktorej sa na Západe venujú jednotliví bádatelia ako aj celé vedecké inštitúcie.
32 zázn. lit. o knihách a čl. v jaz. slov., čes. a rus.
Keywords: filozofia; sociológia filozofická; spoločnosť; rodina; deti; Jeriomin, Jurij (ruský filozof a sociológ); mládež; osveta; juventológia