Zodpovednosť v medzinárodnom práve - Kolosov, Jurij Michailovič: 1906-1981 (Pravda, 1978)
Autor sa zaoberá pojmom zodpovednosti a základnými zásadami a normami medzinárodného práva, ktoré súvisia s inštitútom medzinárodnoprávnej zodpovednosti, ako sú subjekty, zavinenie, škoda, delikt, použitie sankcií, nahrada škody atď. V ďalšej časti sa zaoberá zločinmi proti mieru a ľudskosti, zodpovednosťou za agresiu..., ako aj zodpovednosťou štátov za porušovanie základných ľudských práv a slobôd. Osobitnú pozornosť venuje otázkam zodpovednosti štátov za škody spôsobené iným štátom...