Nezabudni milovať - Mišovičová, Kristína: 1981-; Mitterová, Božena (Motýľ Bratislava, 2008)
Čo by ste robili, keby ste v jednom okamihu prišli o všetko, na čom vám v živote záležalo? O svoju lásku, o rodičov, o prácu, o sny i o budúcnosť? Dokázali by ste sa zase postaviť, vzoprieť sa nepriazni osudu a kráčať ďalej? Dokázali by ste odpustiť tomu, kto vám kedysi tak veľmi ublížil? A vedeli by ste znova milovať?
Hlavná hrdinka knihy Laura musí riešiť tieto otázky po tom, čo ju jedného dňa osud pripraví skutočne o všetko. Napriek tomu, že spočiatku už nemá vôľu ďalej žiť, dokáže v sebe nájsť silu a vzdorovať všetkým prekážkam, ktoré jej život pripravil. No ani úspech, sláva, bohatstvo, ba ani nová identita jej nepomôžu, aby navždy utiekla tieňom minulosti. Nájde napokon vysnívané šťastie a domov? Dokáže znova otvoriť svoje srdce?
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o ženách; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty