Vzory právnych podaní pre občanov - Handl, Vlastimil; Vaněk, Josef; Poláková, Heda; Hochman, Josef (český právnik); Brázda, Jiří: 1952-; Mandák, Václav; Holub, Jaromír; Halounek, Jiří; Hegenbart, Miroslav; Chocholoušek, Aleš (Obzor, 1987)
Publikácia obsahuje základné vzory zmlúv, dohôd a písomných podaní súdu a iným subjektom. Jednotlivé vzory sú priradené k príslušným vybraným ustanoveniam Občianskeho zákonníka, či Občianskeho súdneho poriadku. Cieľom tejto publikácie je, aby sa stala praktickou príručkou širokej právnickej i neprávnickej verejnosti, ktorá pomôže spísať podanie v odvetví občianskeho práva, a tým umožní, aby si aj samotní občania mohli vybaviť niektoré svoje jednoduchšie právne záležitosti.