Polytechnický náučný slovník : (Ilustrowany słownik technizcny dla wszystkich) - Chmielewski, Heliodor: 1911-1981; Baran, Ignacy; Skupiński, Stefan; kolektív autorov (Edícia encyklopedických slovníkov, 1968)
Polytechnický náučný slovník - podáva vysvetlenie najpoužívanejších technických termínov zo všetkých odborov techniky a sčasti aj z ekonomiky. Zastúpené sú primeraným podielom tak teoretické, ako aj aplikované vedy.