Kulich: Z tvorby - Petránsky, Ľudovít: 1943-; Kulich, Ján: 1930-2015 (Pallas, 1975)
Kulichovo dielo obsahuje teda dve zložky, ktorých výsledok - jednoduchým spočítaním - nám dáva zložitý a pritom neopakovateľný profil umelcovej osobnosti. Jeho viera a vášeň pre skutočnosť vie strhnúť dušu. Racionálna rozvaha zasa rozum. Sú to šťastné stretnutia subjektu a objektu, stretnutia motívvov, ktoré sa prelínajú, konfrontujú a vyrovnávajú od najstarších čias po dnešok. Je možné od sochára čakať viac?