Krtko a mamička : (Krtek a maminka) - Miler, Zdeněk: 1921-2011 (Albatros, 2008)
V lese je veselo. Zajačička Zajduľka sa vydáva. Krtko, pravdaže, na svadbe nesmie chýbať. Po čase sa Zajduľke zaguľatí bruško, a keď príde jej čas, privedie na svet tri krásne zajačiky. Kým vyplašený tatko zajko nevie, čo si počať, krtko a múdra sova pomáhajú...