Statistika v příkladech - Cyhelský, Lubomír: 1929-; Kalousek, Josef: 1917- (Praha Státní nakladatelství technické literatúry, 1985)
Kniha obsahuje řešené příklady ze statistických disciplín, členěné podle systému, kterým se statistika přednáší na vysokých školách. Příklady jsou vybrány z hospodářské praxe - určeno studujícím denního studia i studujícím při zaměstnání vysokých a středních škol ekonomického směru a ekonomickým pracovníkum v praxi...
Prílohy. Literatúra.
Keywords: prírodné vedy; štatistika matematická; matematická štatistika; matematika a fyzika; ekonomická štatistika; Cyhelský, Lubomír (český docent katedry štatistiky na Vysokej škole ekonomickej, uznávaný za založenie dvojročného postgraduálneho štatistického štúdia pre pracovníkov štátnej štatistické služby, ktorý funguje dodnes. * 12.10.1929 v Brusov, Česko -; Kalousek, Josef (český výtvarník, maliar, grafik a typograf. * 23.02.1917 v Kyšperku, Česko -); učebnice vysokoškolské