Operace v zahraničním obchodě - Nykryn, Jaroslav: -1987; Černohlávková, Eva; Červený, Jan; Kaliberka, Jan; Kotrbová, Helena (Státní nakladatelství technické literatury, 1975)
Učebnice respektuje nové podmínky v zahraničním obchodě, vyplývající z prohlubující se ekonomické integrace členských států RVHP. Pojednává o organizaci a subjektech zahraničního obchodu, o podmínkách realizace na zahraničníchtrzích a o řízení a plánování obchodních operací v československém zahraničním obchodě. Zabývá se obchodními operacemi s partnery v socialistických i nesocialistických zemích a některými zvláštními operacemi. Značnou pozornostvěnuje otázkám mezinárodní průmyslové kooperace a rozboru efektivnosti zahraničního obchodu.