Na jantarové stezce - Homolka, Vlastimil (Ekonomie a obchod, 1979)
Publikácia pojednáva o histórii obchode, svetového i miestneho. Od najslávnejších obchodníkov staroveku, mena, mince, obchodné trasy, karavany, platby, výmenný obchod. Peniaze a meny u nás, obchodné trhy, ponuka a dopyt. Akosť tovaru a perspektíva vývoja.