Túto noc nezaspím: Román zo študentského prostredia - Kuchtová, Jaroslava: 1955- (Motýľ, 2008)
Študentský život je krásny. Bodaj by nebol, keď máme osemnásť a keď svet je pre nás gombička! Zuzana si to však nemyslí. Ona práve prežíva najhoršie obdobie svojho života. Akýmsi nedopatrením sa ocitla na gymnáziu, kde si hneď na začiatku znepriatelila väčšinu triedy a profesorov. Keby len to. Chcú jej vziať to jediné, čo ju ešte drží nad vodou: jej milovaného koňa. Zmetená a nešťastná robí chybu za chybou. Dostáva sa medzi najhorších žiakov triedy a naivne sa zaľúbi do dospelého muža, ktorý jej berie spánok a pre ktorého je schopná spraviť čokoľvek...