Politická ekonomie: Kapitalismus - Vojtíšek, Jiří; Brůžek, Antonín; Cisař, Ludvik; Iša, Jan (Svoboda, 1980)
Kniha predstavuje politickú ekonómiu ako jednu zo základných súčastí marxisticko-leninskej teórie, ktorá sa zaoberá spoločenskou stránkou výroby a je základom poznania nielen zákonitostí ekonomického vývoja spoločnosti, ale aj hlbšieho pochopenia spoločenského vývoja vôbec.