Politická ekonomie: Kapitalismus - Vojtíšek, Jiří; Brůžek, Antonín; Cisař, Ludvik; Iša, Jan; Lamserová, Jana (Svoboda Praha, 1980)
Kniha predstavuje politickú ekonómiu ako jednu zo základných súčastí marxisticko-leninskej teórie, ktorá sa zaoberá spoločenskou stránkou výroby a je základom poznania nielen zákonitostí ekonomického vývoja spoločnosti, ale aj hlbšieho pochopenia spoločenského vývoja vôbec.
Vecný register.
Keywords: spoločenské vedy; ekonomika; politická ekonomika; ekonomika politická; kapitalizmus; učebnice vysokoškolské