Dejiny politickej ekonómie socializmu : (Istorja političeskoj ekonomii socializma) - Trifonov, D.K; Lapšinová, G.J; Soninová, T.A; Vinogradov, J.A (Pravda, 1987)
Autorský kolektív v knihe skúma a objasňuje proces vzniku a vývoja politickej ekonómie socializmu v procese marxizmu-leninizmu.