Politickoekonomický slovník : (Politekonomičeskij slovar) - Anisimov, G.D; Archipovová, V.V (Členská knižnica Pravda, 1974)
Politickoekonomický slovník je určený pre široký okruh čitateľov študujúcich politickú ekonómiu. Môže slúžiť ako pomôcka pre lektorov a propagandistov a tiež pre poslucháčov vysokých a stredných škôl. Slovník nevyčerpáva celú terminológiu politickej ekonómie. Stručne, populárnou formou podáva pojmy a termíny vysvetľujúce základné ekonomické zákonitostí a kategórie, s ktorými sa čitateľ často stretáva pri štúdiu marxisticko-leninskej teórie. Druhé sovietske vydanie slovníka je doplnené novými pojmami spojenými s rozvojom ekonomickej teórie a praxe výstavby v komunizmu, ako aj s kritikou buržoáznych, maloburžoáznych a revizionistických teórií.