Nebojte sa politickej ekonómie: Svetový imperializmus včera, dnes a zajtra - Šíbl, Drahoš: 1934- (Členská knižnica Pravda, 1986)
Aj keď ide o populárno-vedeckú prácu, autor starostlivo dbá o to, aby v plnej miere rešpektoval všetky potrebné nároky na vysokú odbornú úroveň výkladu, na jeho vedeckú správnosť, a tým aj pravdivosť a presvedčivosť.