Vývoj ekonomického myslenia: Stručný prehľad - Korček, Ľudovít: 1927-; Kontra, Martin; Freistadt, Ernest (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1973)
Počiatky ekonomického myslenia u nás v období rozpadu feudalizmu a nástupu kapitalizmu (1780-1866), charakteristika hlavných predstaviteľov na Slovensku.