Dejiny pedagogiky: Pre pedagogické školy - Váňa, Josef; Angelis, Karel; Bartušková, Marie; Mráz, František; Müller. Adolf (Slovenské pedagogické nakladateľstvo Bratislava, 1960)
Dejiny pedagogiky pre pedagogické školy, vyššie pedagogické školy a vysoké školy pedagogické. Kniha má dve časti: Dejiny pedagogiky od najstarších čias do vzniku marxizmu, Dejiny pedagogiky od vzniku marxizmu do súčasnosti...
Záver. Menný register.
Keywords: pedagogika; dejiny pedagogiky; učebnice vysokoškolské