Pedagogika pre vychovávateľov: Učebnica pre stredné pedagogické školy - Ducháčková, Olga; Kasl, Karel; Kraus, Blahoslav; Semrád, Jiří; Sýkora, Miroslav; Tichý, Ivo; Višňovský, Ľudovít: 1939- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1981)
Pedagogika pre vychovávateľov je pomôckou pri práci vychovávateľa vo výchovných zariadeniach internátneho typu, ako aj v predškolských zariadeniach.