K metódam školskej inšpekcie a vnútroškolského dozoru - Melichar, Jozef (Knižnica metodickej literatúry, 1975)
Autor prácu koncipoval z hľadiska aplikácie poznatkov pedagogiky a psychológie na výchovnovzdelávací proces a na metódy školského dozoru. Upozorňuje na cieľ a obsah inšpekčnej práce.