Výchova a literatúra v učebnom procese - Koutun, Juraj: 1921-1997; Jakubík, Viliam: 1945- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo Bratislava, 1973)
Každý učebný predmet zaradením do učebného plánu sa stáva jedným z dôležitých prostriedkov, ktoré sa zúčastňujú na mnohostrannom formovaní ľudskej osobnosti vo výchovnovzdelávacom procese. Obsah učebného predmetu je cieľavedome organizovanou sústavou výchovných a vzdelávacích možností, prostredníctvom ktorých pôsobíme na formovateľné vedomie žiaka.
Zoznam použitej literatúry.
Keywords: pedagogika; učebný predmet; literatúra - formatívne možnosti; hodiny literatúry; učebný proces; príručky pedagogické; Koutun, Juraj (slovenský literárny jazykovedec, docent. Venoval sa všeobecnej didaktike, didaktike slovenskej literatúry a vedeckovýskumnej práci. Nar. 11.04.1921 v Tibava, pri Michalovciach - 03.11.1997 Bratislava)