Pobyt detí predškolského veku vonku - Fottová, Mária: 1913- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1976)
Autorka zoznamuje s významom, obsahom i účelnou organizáciou pobytu detí na čerstvom vzduchu, uvádza výber hier, vhodných pre rôzne ročné obdobia, a informuje o zariadení a vybavení záhrady i ihriska.