Hrou připravujeme na školu - Henek, Tomáš (Knihy pro rodiče, 1979)
Hry a cvičenia, ktoré príručka obsahuje, majú zábavnou formou pripraviť dieťa telesne, spoločensky i duševne pre vstup do školy. Súbor uvedených hier nevyžaduje žiadne zvláštne pomôcky a je ho treba chápať predovšetkým ako podnet pre vlastné nápady rodičov. Hry a cvičenia sú radené podľa stupňa náročnosti a rozvíjajú vnímanie, pamäť, myslenie a zvedavosť detí, vedú ich k cvičeniu vytrvalosti, samostatnosti a posilňovaniu pohybovej obratnosti.