Zvieratá: Otázky a odpovede: Stovky fascinujúcich odpovedí na zaujímavé otázky (Fragen und Antworten Tiere) - Stidworthy, John; Green, Jen; Hawksley, Lucinda; Ganeri, Anita: 1961-; Pope, Joyce: 1927-; Penny, Malcolm; Halčinová, Katarína (Slovart Bratislava, 2007)
Táto napínavá kniha prináša množstvo skutočností o zvieracích druhoch celej Zeme. Informácie o živote, stravovacích návykoch aj o prostredí, kde zvieratá žijú, sú zrozumiteľné, určené pre mladých čitateľov. Skutočnosti sú sprostredkované hravou formou: skrývajú sa v mnohých otázkach a odpovediach na ne a sú doplnené vysvetľujúcimi obrázkami. Učenie sa tak stáva zábavou. Dozviete sa, ako rýchlo dokáže bežať gepard, ktorá ryba chodí trojnožky, ktorý vodný živočích má rohy, načo má tukan pestrý zobák...
Register.
Keywords: prírodné vedy; zvieratá; živočíchy; zaujímavosti zvierat; kuriozity zvierat; rekordy zvierat; ekológia živočíchov; Ganeri, Anita (indická-anglická spisovateľka, je autorkou viac ako 300 informačných knihy pre deti o témach, ako je náboženstvo, zemepisu a prírodopisu. Jej knihy patria Horrible Geography série. Býva v západnom Yorkshire, Anglicku so svojou rodinou. * 1961 Kalkata, India -); knihy populárno-náučné pre deti a mládež