Z príslovečníka lekára - Čelko, Juraj: 1948- (Balneotherma, 2009)
Už štvrtá kniha autora - lekára je súborom fejtónov, ktoré v rokoch 2002 - 2007 pravidelne vychádzali v slovensko-českom časopise Mosty. Začínajú slovenským príslovím, ktoré autor rozvíja v humorných, ale i vážnejších skutočných príhodách.