Zlatý hrach: Zo slovenskej ľudovej slovesnosti - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919- (Mladé letá, 1988)
Sú to drobnôstky zo zabudnutých kútov, ako keď starostlivá gazdinka vymetie spod starých truhiel dávno zakotúľa né hrášky. Lenže nie je hrach ako hrach. Tento hrach je zlatý a zaslúži si, aby sme ho zachovali pre budúcich. Tu vám ho milí priatelia, predpokladám.