Zlatý hrach: Zo slovenskej ľudovej slovesnosti - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Cipár, Miroslav: 1935-; Krátky, Ľubomír: 1939- (Bratislava Mladé letá, 1988)
Sú to drobnôstky zo zabudnutých kútov, ako keď starostlivá gazdinka vymetie spod starých truhiel dávno zakotúľa né hrášky. Lenže nie je hrach ako hrach. Tento hrach je zlatý a zaslúži si, aby sme ho zachovali pre budúcich. Tu vám ho milí priatelia, predpokladám.
Mimo edície. Pre deti od 2 rokov. Slovo rodičom. Pramene.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové básne; ľudová slovesnosť; humoristické básne; slovesnosť ľudová; básne pre najmenších; Ďuríčková, Mária, vlast. m. Mária Masaryková, rod. Piecková (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež. Okrem vlastnej tvorby sa venovala tiež zostavovaním zborníkov a výberov, v ktorých často siahala po ľudových námetoch a ľudovej slovesnosti. Taktiež sa venovala prekladom z ruštiny, češtiny a nemčiny. * 29.09.1919 Zvolenská Slatina, Slovensko - 15.03.2004 Bratislava, Slovensko); poézia; próza; slovenská literatúra - texty; Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -); Cipár, Miroslav (slovenský výtvarník, maliar, grafik, ilustrátor. Od roku 1979 je autor nositeľom ceny Ľudovíta Fullu. Nar. 08.01.1935 vo Vysokej nad Kysucou, Slovensko -)