Vo vesmíre žijú ľudia! - Brožík, Vladimír: 1930-2008 (Človek a svet, 1987)
Základný obsahový rámec tejto knihy-človek, dobro, krása, šťastie, domov a budúcnosť. Autor sa usiluje vtiahnuť čitateľa do aktuálnej problematiky tu na Zemi a núti ho rozmýšľať ako konať a správať sa v intenciách inšpirujúcej minulosti, nepokojnej prítomnosti a lákavej budúcnosti človeka.