Ľudovít Štúr: Stručná biografia - Juríček, Ján: 1922-1992 (Náš človek vo svete, 1971)
Autor vie upútať a udržať záujem čitateľa od začiatku až do konca a domnievam sa, že táto práca zaujme najmä mládež. Napriek svojej čitateľnosti, publicistickému a popularizačnému charakteru, práca sa drží striktne historickej skutočnosti. Hlavným zámerom autora bolo ┤vcítením sa┤ do súdobých dokumentov a správ súčasníkov podať pútavý životopis Ľudovíta Štúra.